07 november 2022

Persbericht: Lancering programma Digitale Infrastructuur Logistiek op ICT & Logistiek

Lancering programma Digitale Infrastructuur Logistiek op ICT & Logistiek

Ondersteuning MKB-ers vanuit overheid en bedrijfsleven op het gebied van digitalisering     

Morgen, dinsdag 8 november om 11.00 uur, is het officiële startschot voor het programma dat moet zorgen voor versnelling van de digitalisering in de logistieke ketens. Met het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL) zetten overheid én bedrijfsleven samen de schouders onder toekomstbestendige logistieke ketens waarbij digitaal samenwerken de hoofdrol speelt. Ruth Clabbers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lanceert het programma tijdens de beurs ICT & Logistiek in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Samen optrekken
DIL is een programma waarbij overheid en bedrijfsleven samen optrekken en wordt financieel ondersteund door een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, Schiphol, evofenedex, TLN, douane en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven werken samen aan de uitvoering. Het DIL-programma realiseert een versnelling van de ontwikkeling van een decentrale basis data infrastructuur en helpt ondernemers stappen te maken naar datagedreven werken.

Een belangrijk onderdeel van het programma is het bieden van ondersteuning aan mkb-bedrijven die verder willen met digitalisering om klaar te zijn voor wat in de toekomst nodig is om mee te blijven doen. Nationaal, maar ook internationaal. Zo’n 69 procent van het Nederlandse mkb-bedrijfsleven is echter nog niet klaar om volledige digitaal samen te werken. Onder meer met een scan op een speciaal in het leven geroepen website kunnen bedrijven een eerste scan uitvoeren om hun niveau en behoefte te peilen. Dat kan via de website www.logistiekdigitaal.nl en op de beurs zelf bij de stand (02.A006) van Logistiek Digitaal, onderdeel van het DIL programma. 

 

 


Bijlagen en downloads

DIL lancering programma 08.11 ICT Logistiek.pdf
Download bestand