21 september 2022

Persuitnodiging 5 oktober – Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Persuitnodiging 5 oktober – Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Graag nodigen we je uit om je als pers te accrediteren voor de vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 5 t/m 9 oktober in de Koninklijke Jaarbeurs. Op woensdag 5 oktober is er een speciaal persprogramma samengesteld, je bent dan vanaf 11.00 uur van harte welkom.

Persrondleiding langs primeurs en highlights
Van 5 tot en met 9 oktober kunnen kampeerliefhebbers hun hart weer ophalen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Kamperen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ook voor de jongere doelgroep is de charme van kamperen groot. Naast de nieuwste kampeermiddelen, kunnen bezoekers zich dit jaar daarom breder oriënteren, van outdoor tot food en livemuziek. Voor het eerst wordt dit jaar de Kampeer Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan de meest duurzame innovaties in de branche. Ook vindt de officiële uitreiking van de ANWB-verkiezing Camper en Caravan van het Jaar plaats.

Speciaal voor pers, bloggers en vloggers is er de mogelijkheid voor een rondleiding met kampeerexpert Dick William Harinck langs de primeurs en noviteiten, waaronder de Nederlandse primeur Hymer Venture S. Dat is een stoere 4x4 offroader die uitgevoerd is met een opblaasbaar slaapdak. Ook gaat de persrondleiding langs diverse elektrisch aangedreven campervans van onder meer het Nederlandse bedrijf Tonke en de Duitse camperfabrikant Dethleffs. Daarnaast bezoeken we de stand van Smitveld vouwwagens waar een van de tenttrailers is uitgevoerd met een duurzaam gefabriceerd tentdoek waarin gerecyclede petflessen zijn verwerkt. En waarbij duurzaam gekweekt hennep grotendeels in de plaats komt van katoen.

Persprogramma
11.00  –  11.30 uur
Ontvangst in perskamer

11.25  –  11.30 uur
Welkom door kampeerexpert en trendwatcher Dick William Harinck.

11.30 – 13.00 uur
Samen met Dick William Harinck ontdek je de nieuwste highlights van kamperen. Van de nieuwste kampeermiddelen en -accessoires, verschillende kampeerworkshops tot de mooiste kampeerlocaties. De officiële perstour eindigt bij het plein ‘Kamperen van de toekomst’ waar de genomineerden van de Kampeer Duurzaamheidsprijs staan. Deze prijs wordt vandaag voor het eerst in de geschiedenis van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs uitgereikt.

13.00 – 14.00 uur
Lunch

14.00 – 17.15 uur 
Ontvangst bij de tweede editie van ‘Het Beter op Kampeerreis Congres’ (initiatief van de Nederlandse Kampeerauto Club, de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan-Industrie en Kampeer & Caravan Jaarbeurs). Dit congres biedt ruimte voor interactie, dialoog, praktische en inspirerende voorbeelden op weg naar een duurzamere kampeerwereld. Samen op weg naar schoner en beter! Om als kampeerliefhebber beter op reis te kunnen, is er een samenspel nodig tussen bedrijven, bestuurders, bewoners en bezoekers. Waar liggen de kansen en gemene delers om ervoor te zorgen dat niet alleen huidige maar ook toekomstig generaties kampeerders kunnen blijven genieten van al die prachtige plekken? Hierover gaan we in gesprek met fabrikanten, toeleveranciers, bestemmingen, overheden, wetenschappers en - natuurlijk - de kampeerder zelf! Aan het begin van het congres wordt de Kampeer Duurzaamheidsprijs uitgereikt.
Aansluitend op het congres vindt de (exposanten)borrel plaats. Je bent welkom op vertoon van een toegangsbewijs.

15.00 –  15.30 uur
De officiële uitreiking van de ANWB Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar. Wie wint de prijs voor de meest opvallende en innovatieve caravan en camper? Bekijk de genomineerden.

Ben je erbij? We kijken uit naar je reactie en hopen je op 5 oktober in Jaarbeurs te ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Micky Bredewout