21 maart 2022

Eerste editie KreaDoe Lentefestival van 8 tot en met 10 april in de Jaarbeurs

PERSUITNODIGING

 

 

Eerste editie KreaDoe Lentefestival van 8 tot en met 10 april in de Jaarbeurs

Utrecht, 21 maart 2022 – Op 8 april 2022 start de eerste editie van het grootste DIY-event van de Benelux: het KreaDoe Lentefestival. De Jaarbeurs in Utrecht verandert 3 dagen lang in een creatief paradijs, waar meer dan tienduizend  bezoekers hun hart kunnen ophalen en gelijk aan de slag gaan met de nieuwste en hipste creatieve hobby’s. Pers en media zijn van harte uitgenodigd voor de eerste beursdag van deze voorjaarseditie, vrijdag 8 april.

 

Creatieve hobby’s zijn populairder dan ooit. Bullet journaling, decoreren met droogbloemen, koekjes decoreren, schilderen of een leren tas maken, het zijn enkele van de mogelijkheden tijdens het KreaDoe Lentefestival. Er is op deze editie meer variatie in hobby’s dan eerder, én er is ruimte voor extra activiteiten, zoals een KreaDisco, KreaShoot en de KreaDoe Huiskamer, met de hele dag interviews voor nóg meer inspiratie.

 

Marleen Rompen van de KreaDoe: ”Tijdens het KreaDoe Lentefestival herken je de basis van de KreaDoe, volop shoppen, honderden workshops en heel veel inspiratie. Maar daarnaast is er een gezellige festival sfeer en zetten we veel nieuwe ‘lente’-hobby’s in het zonnetje. We focussen dit voorjaar extra op het thema duurzaamheid met het KreaCycle plein. Daarnaast hebben de bezoekers de mogelijkheid zich professioneel te ontwikkelen op het DoeKrea plein en hebben we regelmatig muzikaal entertainment in de Huiskamer. Het zal een feest van herkenning zijn, met daarbij heel veel vernieuwing. Een echt DIY festijn waar je bij moet zijn.”

 

Duurzaam hobbyen op het KreaCycle-plein
Bestaande producten pimpen en iets nieuws maken, oftewel upcycling, is de nieuwste trend binnen DIY. Op het KreaCycle plein staat duurzaamheid centraal en leer je van verschillende deelnemers hoe je niet altijd nieuwe producten nodig hebt om iets nieuws te maken. Denk aan een zelfgemaakte droogbloemenkrans, leren schilderen met mos of het opknappen van kringloopvondsten.

 

Interviews met bekend creatief Nederland in de KreaDoe Huiskamer
De toonaangevende influencers uit het creatieve landschap zijn weer aanwezig, zoals CreaChick, DenDennis, Karin Bloemen, Goudenlijntjes en Yassart. Iedere beursdag zijn er gedurende de dag verschillende interviews, inspiratiesessies én muzikale optredens, van bijvoorbeeld het Utrechtse duo BENR. Daarnaast verkoopt KreaDoe loten waarvan de opbrengst van naar het Prinses Máxima Centrum gaat. Presentator Hans draait dagelijks aan het rad om verschillende prijzen te verloten, gedoneerd door onze exposanten.

 

Het KreaDoe Lentefestival vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht. Openingstijden 09.30 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.kreadoe.nl.  

 

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om op vrijdag 8 april tussen 09.30 en 17.30 uur het KreaDoe Lentefestival te komen bezoeken. Aanmelding kan via het formulier op de persaccreditatie van de Jaarbeurs: https://pers.jaarbeurs.nl/over/persaccreditatie-aanvragen. Na aanmelding ontvang je van ons meer informatie over de persruimte en de perskaart.

Wil je naast vrijdag aanvullend een andere beursdag bezoeken of heb je een verzoek voor een interview? Neem dan contact op met Marleen van Soest, marleen.van.soest@jaarbeurs.nl.

Vanuit de organisatie is Marleen Rompen (Sales Projectmanager Jaarbeurs) beschikbaar voor inhoudelijke vragen en interviews over KreaDoe op marleen.rompen@jaarbeurs.nl.

 


Bijlagen en downloads

KreaDoe-zaterdag-by-MichielTon-websize-45.jpg
Download bestand
KDL banner event.png
Download bestand
KreaDoe-zaterdag-by-MichielTon-websize-76.jpg
Download bestand
KreaDoe-zaterdag-by-MichielTon-websize-111.jpg
Download bestand
KreaDoe-zaterdag-by-MichielTon-websize-181.jpg
Download bestand