12 november 2021

Jaarbeurs last beurzen voor dit weekend af

PERSBERICHT

 

 

Jaarbeurs last beurzen voor dit weekend af

Utrecht, 12 november 2021 – de Jaarbeurs in Utrecht heeft besloten de beurzen die dit weekend in het hallencomplex zouden plaatsvinden, af te gelasten. Het betreft de Verzameljaarbeurs en de Mega Platen en CD beurs. De Jaarbeurs loopt daarmee vooruit op besluiten van het kabinet, dat naar verwachting vanavond bekendmaakt dat evenementen vanaf zaterdagavond niet meer mogen plaatsvinden. De Jaarbeurs vindt het op grond daarvan niet langer verantwoord om beide beurzen op zaterdag, met naar verwachting acht- tot tienduizend bezoekers, nog wel door te laten gaan. Geplaceerde vergaderingen en congressen kunnen vooralsnog wel gewoon plaatsvinden.

 

CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, Albert Arp: “Het is een lastige afweging, omdat veel bezoekers en exposanten uit binnen- en buitenland zich op deze beurzen hebben verheugd. Maar wij vinden het onze verantwoordelijkheid om nu al dit besluit te nemen. Veiligheid staat bij de Jaarbeurs voorop. Beide beurzen lenen zich er niet voor om op deze korte termijn nog omgebouwd te worden naar 1,5 meter varianten. Wij willen de tijd die ingebouwd is tussen het aankondigen van de aangescherpte veiligheidsmaatregelen door de Rijksoverheid en het ingaan daarom gebruiken om op verantwoorde wijze beide beurzen af te bouwen. Daarom gaan we niet meer open voor bezoekers.”

 

Met exposanten en de beursorganisatie wordt overlegd over een zo goed mogelijke afwikkeling en over een eventuele alternatieve datum.

 

Zodra duidelijk is wat andere maatregelen van het kabinet voor impact hebben op evenementen bij de Jaarbeurs, zal de organisatie aanvullende maatregelen nemen.