04 oktober 2021

Online Department sluit zich aan bij Dutch Health Hub

Digitale zorg menselijker en gebruiksvriendelijker maken. Dat is de missie van het research- en UX-designbureau uit Rotterdam, de nieuwe partner van Dutch Health Hub.

Machiel Oskam, partner en oprichter van Online Department: “We delen kennis en ervaringen, investeren in innovatieprogramma’s en geven overal in Nederland trainingen om de mindset in de zorg te veranderen. Door zoveel mogelijk frictie weg te halen bij het gebruik van digitale producten zoals EPD’s en HISssen worden zorgverleners productiever en verlagen we de kans op fouten.

Met behulp van data en onderzoek tonen de UX-experts van Online Department aan hoe zorginstellingen winst kunnen behalen en slimmer digitaal kunnen innoveren. Dat sluit perfect aan bij de thema’s digitaliseren en innoveren van Dutch Health Hub.

Oskam: “Als specialist in het opnieuw ontwerpen en verbeteren van EPD’s en e-health applicaties heeft Online Department de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Digitale innovatie bespaart tijd én verhoogt de zorgkwaliteit, mits goed uitgevoerd en getest met de eindgebruikers. Dankzij design thinking kunnen we in een vroeg stadium problemen ontdekken en oplossen. Dat voorkomt dat innovaties vroegtijdig falen.

Daarnaast geven de innovatiespecialisten van Online Department trainingen bij de Zorgambassade en op locatie bij zorginstellingen en IT leveranciers. “We kijken ernaar uit om dit ook voor het netwerk van Dutch Health Hub te organiseren. Met Dutch Health Hub hebben we een extra podium gevonden om onze ambities als dé design specialist voor de digitale zorg in Nederland waar te maken.

Ruud Koolen, director Dutch Health Hub, is verheugd over het partnerschap. “Online Department kan veel expertise inbrengen over digitalisering van de zorg waar professionals en organisaties van kunnen profiteren voor ontwikkeling, implementatie en gebruik.

Over Online Department
Digitale zorg menselijker en gebruikersvriendelijker maken, dat is de missie van Online Department. De reseachers en user experience experts uit Rotterdam zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van software en digitale producten in de zorg: EPD’s, huisarts informatie systemen, e-health applicaties en websites. Ze beklimmen regelmatig het podium om hun kennis te delen en geven trainingen en workshops over UX design en innovatie door het hele land. Meer informatie: www.onlinedepartment.nl

Over Dutch Health Hub
De Dutch Health Hub is een initiatief van de Jaarbeurs. We willen partijen samenbrengen en in beweging zetten. We creëren nieuwe coalities die samenwerken en innoveren. Met als doel betaalbare, betere en duurzamere zorg met meer aandacht voor gezondheid en preventie.

Meer informatie: https://www.dutchhealthhub.nl/