01 oktober 2021

Heiko M. Stutzinger nieuwe Chief Operating Officer (COO) Koninklijke Jaarbeurs

Opvolger Peter van der Veer in directie Jaarbeurs

 

Heiko M. Stutzinger nieuwe Chief Operating Officer (COO) Koninklijke Jaarbeurs

 

Utrecht, 1 oktober 2021 – Heiko M. Stutzinger start per 1 december als Chief Operating Officer (COO) van de Koninklijke Jaarbeurs. Samen met Franka Morssink (CFO) en Albert Arp (CEO) vormt hij de directie vanaf die datum. Stutzinger is op dit moment managing director van een dochteronderneming van de Royal Jaarbeurs|VNU Group, VNU Asia Pacific in Bangkok. Hij is de opvolger van Peter van der Veer, die na zijn termijn van twee jaar afscheid neemt van de Jaarbeurs.

 

Stutzinger wordt in zijn nieuwe rol onder meer verantwoordelijk voor de eigen beurzen en titels van de Jaarbeurs, zoals de Vakantiebeurs en de Bouwbeurs, gast- en partnerevenementen, en business development. Hij blijft daarnaast directielid van VNU Asia Pacific.  

 

Albert Arp, CEO van de Jaarbeurs: “We zijn heel blij met de komst van Heiko. Heiko wordt internationaal gezien als een enorm talent. Hij komt ons directieteam op een enerverend moment versterken. Het afgelopen jaar is onze branche onverwachts en ongekend uitgedaagd door de coronapandemie. Die tijd hebben we juist gebruikt om onze ambities op het gebied van duurzaamheid en digitalisering te versnellen, met extra aandacht voor veiligheid. Heiko heeft naast zijn rol als managing director een bewezen ervaring op het gebied van innovatie, business development en digitalisering. Bij onze dochteronderneming in Thailand heeft hij de afgelopen drie jaar in dit kader stevige resultaten neergezet.”

 

Heiko M. Stutzinger: “Ik kijk er zeer naar uit om onderdeel uit te gaan maken van het team in Utrecht. Samen gaan we er hard aan werken om de meest duurzame congres- en evenementenlocatie van Europa te worden. En tegelijkertijd gaan we er natuurlijk voor zorgen dat onze klanten en bezoekers een optimale ervaring bij de Jaarbeurs hebben en houden.”

 

Peter van der Veer

Stutzinger volgt in zijn nieuwe rol Peter van der Veer op, die in 2019 voor een periode van twee jaar in dienst trad bij de Jaarbeurs. Arp: “Net na zijn aantreden in 2019 brak de corona-periode aan. We zijn Peter zeer dankbaar voor zijn bijdrage in de afgelopen periode. Hij heeft de Jaarbeurs creatieve nieuwe ideeën gebracht en een nieuwe markten voor ons geopend. Deze zullen de komende tijd al vruchtbaar zijn.”

 

Over Heiko M. Stutzinger

Stutzinger heeft een lange ervaring in de evenementenbranche, onder meer als plaatsvervangend managing director van Messe Düsseldorf China. Hij trad begin 2019 aan als managing director van VNU Asia Pacific, onderdeel van Royal Dutch Jaarbeurs|VNU Group. Stutzinger studeerde bedrijfskunde aan de EBS Universiteit in Duitsland.