26 september 2024

Centraal tijdens Cycle Mobility Summit: fiets voor woon-werkverkeer actueler dan ooit

Centraal tijdens Cycle Mobility Summit: fiets voor woon-werkverkeer actueler dan ooit

Utrecht, 26 september 2024 – Op donderdag 3 oktober 2024 vindt in Koninklijke Jaarbeurs de Cycle Mobility Summit plaats. Dit congres is onderdeel van de Dutch Cycling Week, een initiatief van Koninklijke Jaarbeurs. Het doel van de Cycle Mobility Summit is om de energietransitie te versnellen door onder andere HR-, fleet- en facility managers inzichten te bieden voor het integreren van de fiets in hun mobiliteitsstrategie. Ralf van Heugten, initiatiefnemer Dutch Cycling Week, Koninklijke Jaarbeurs: “Eén van de hoogtepunten van de summit is de presentatie van het nieuwste onderzoek van het Amsterdamse strategie- en innovatiebureau Elemental, waarin wordt onderzocht hoe de fiets een cruciale rol kan spelen in de mobiliteit van de toekomst.” 
 
Transitie van auto naar fiets 
De Dutch Cycling Week staat een week in het teken van kennisdeling over de fiets en de cruciale rol van fietsen in mobiliteit en duurzaamheid. In Utrecht worden verschillende activiteiten en presentaties georganiseerd, waarbij de fiets centraal staat als oplossing voor zowel persoonlijke vitaliteit als maatschappelijke uitdagingen. De Cycle Mobility Summit biedt deelnemers concrete handvatten om de fiets te positioneren als centraal onderdeel van hun mobiliteitsplannen, met aandacht voor de voordelen van duurzaamheid en vitaliteit. Verschillende thema’s komen tijdens de summit aan bod. Ralf van Heugten: “Zo bieden we deelnemers inzichten in de transitie van de auto naar de fiets. Experts geven organisaties inzichten in hoe ze bij kunnen dragen aan deze verschuiving in hun mobiliteitsbeleid. Ook besteden we tijdens de summit aandacht aan fietslease-mogelijkheden en de gezondsheidsvoordelen van fietsen.” 
 
Innovatieve oplossingen en strategieën die transitie naar duurzame mobiliteit versnellen 
Elemental presenteert tijdens de Cycle Mobility Summit de resultaten van hun onderzoek naar de rol van de fiets voor een duurzamer en gezonder mobiliteitssysteem. Ferry van Halem, founder Elemental: “Door middel van interactieve workshops en discussies streven we tijdens het congres naar innovatieve oplossingen en strategieën die de transitie naar duurzame mobiliteit kunnen versnellen. In transities verandert onze waardeperceptie. Ik hoop dat we met alle perspectieven een gezamenlijke visie op waarde kunnen neerzetten om de fiets door de transitie heen te loodsen." 
 
Over Dutch Cycling Week 
Koninklijke Jaarbeurs is initiatiefnemer van de Dutch Cycling Week. De week draait om de maatschappelijke impact van de fiets en de rol die deze speelt in de toekomst van mobiliteit en sportstimulatie. Nederland loopt wereldwijd voorop als fietsland, met een infrastructuur die volledig is afgestemd op dit duurzame vervoermiddel. Tijdens het zeven dagen durende evenement in Utrecht ontdekken bezoekers hoe zij de fiets kunnen integreren in hun dagelijks leven, hun werk en daarmee hun eigen maatschappelijke impact kunt vergroten. 
 
Over Cycle Mobility Summit 
De Cycle Mobility Summit is een eendaags congres binnen de Dutch Cycling Week, een initiatief van Koninklijke Jaarbeurs, dat zich richt op de toekomst van fietsgebruik in mobiliteit. De summit biedt beleidsmakers, HR-, fleet- en facility managers inspiratie, inzichten en oplossingen voor duurzame mobiliteit en gezondheid door hen in contact te brengen met experts uit diverse sectoren. Deelnemers die binnen deze doelgroep vallen kunnen zich gratis registreren.

Meer informatie