19 september 2024

Unieke VR-game over cybercriminaliteit op vakbeurs Cybersec Netherlands

Unieke VR-game over cybercriminaliteit op vakbeurs Cybersec Netherlands

Op 6 en 7 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 19 september 2024 - Vakbeurs Cybersec Netherlands start een samenwerking met Platform Veilig Ondernemen (PVO), Gemeente Utrecht en Politie Nederland. Het doel is om ondernemers in het MKB (midden- en kleinbedrijf) te laten ervaren wat cybercriminaliteit kan doen met een bedrijf. Op de beursvloer komt een unieke virtual reality (VR)-game waarmee bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van cybercriminaliteit. Daarnaast vertelt de politie over hun ervaringen met cybercrime in Nederland. Vakbeurs Cybersec Netherlands is op 6 en 7 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.

Vakbeurs benadrukt belang cyberweerbaarheid ondernemers
Mick den Dijker, beursmanager: "We gaan de samenwerking met de politie, gemeente Utrecht en PVO aan om deze editie voldoende aanbod te bieden voor ondernemers in het MKB die willen starten met cybersecurity. Zij hebben vaak geen speciale afdeling in huis met deze expertise en zoeken vooral naar praktische oplossingen om hun bedrijf weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit. Eén van de activiteiten die we gezamenlijk aanbieden op de beursvloer is de VR-game waarin cybercriminaliteit een centrale rol speelt." De VR-game geeft ondernemers inzicht in tactieken die door cybercriminelen worden gebruikt. Na het spelen van de game worden de verschillende keuzemomenten besproken én krijgen de ondernemers tips hoe ervoor te zorgen dat zij niet of zo min mogelijk slachtoffer worden. Ook geeft Platform Veilig Ondernemen presentaties over de gevaren van cybercrime en hoe ondernemers zich hiertegen kunnen wapenen. Politie Nederland deelt informatie en strategieën over hoe wetshandhavers cybercriminaliteit in de regio bestrijden. 

Kijk voor meer informatie over de VR-experience op PVO Midden Nederland. Kijk voor meer informatie over Cybersec Netherlands en het programma op Cybersec Netherlands. Ga voor meer informatie over het aanbod voor Utrechtse ondernemers naar www.utrecht.nl/veiligdigitaalondernemen