13 juni 2024

Persbericht - Internationaal topcongres over verbeterinitiatieven patiëntenzorg voor het eerst naar Utrecht

Internationaal topcongres over verbeterinitiatieven in patiëntenzorg voor het eerst naar Utrecht

Utrecht, 13 juni 2024 - Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare dat jaarlijks 3.000 bezoekers trekt komt in 2025 voor het eerst naar Utrecht.  Bezoekers van over de hele wereld komen naar Koninklijke Jaarbeurs om kennis en inspiratie op te doen over verbeterinitiatieven in de patiëntenzorg. Het congres dat komend jaar van 21 tot en met 23 mei plaatsvindt, is een van ’s werelds grootste congressen voor gezondheids- en zorgprofessionals die zich inzetten voor het verbeteren van patiëntenzorg. Het binnenhalen van dit topcongres is het eerste resultaat van de doelgerichte acquisitiestrategie van de Utrecht Congres Alliantie. Hiermee zetten de stad en regio zich vol in op het aantrekken van internationale topcongressen.

Koninklijke Jaarbeurs internationaal podium voor kwaliteit en veiligheid van zorg
Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare is een jaarlijks evenement dat ‘s werelds knapste koppen en de belangrijkste stakeholders uit het werkveld voor kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg samenbrengt. Het congres heeft als doel om innovaties in de gezondheidszorg te stimuleren. Ashley McKimm, Director of Partnership Development bij BMJ: “Met een geschiedenis die begon in 1996, ondersteunen en stimuleren wij patiëntveiligheid en verbetering van de gezondheidszorg door kennis, ideeën en expertise wereldwijd bij elkaar te brengen. We kijken ernaar uit om ons internationale forum voor het eerst naar Utrecht te brengen. Na inspirerende edities in onder andere Londen, Hong Kong en Brisbane inspireren we bezoekers komend jaar met de historische charme van de stad Utrecht.”

Utrecht zet eerste stap in internationale ambitie topcongressen
De stad en regio Utrecht zetten vanuit haar Utrecht Congres Alliantie vol in op het organiseren van internationale topcongressen. Congressen die passen bij de positionering ‘Utrecht, Heart of Health’ en die aansluiten bij de regionale thema’s Life Sciences & Health, New Digital Society en Smart Sustainability. Herman Mantel, CCO Koninklijke Jaarbeurs: “We zijn ontzettend trots om komend jaar drie dagen lang een podium te bieden aan het International Forum on Quality and Safety in Healthcare. Het is een fantastische eerste stap die we zetten binnen de Utrecht Congres Alliantie waarmee we het ‘Utrecht, Heart of Health’ profiel internationaal verder willen versterken. In regio Utrecht is breed draagvlak voor zakelijk bezoek en de acquisitie van internationale congressen. We willen dan ook meer van dit soort internationale topcongressen naar Utrecht halen.”

Over het International Forum on Quality and Safety in Healthcare
Het International Forum on Quality and Safety in Healthcare is een toonaangevend wereldwijd platform gewijd aan het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van de gezondheidszorg. Met een focus op samenwerking, innovatie en het delen van kennis, brengt de conferentie leiders, praktijkmensen en experts uit de gezondheidszorg samen om positieve veranderingen in de patiëntenzorg wereldwijd te stimuleren.

De Utrecht Congres Alliantie is een samenwerking met publieke en private partijen waarin onder andere Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, ROM Utrecht Region, HOST (stichting van Utrechtse hoteliers), Universiteit Utrecht, Koninklijke Jaarbeurs en Utrecht Marketing (met haar Utrecht Convention Bureau) hun krachten hebben gebundeld. De partijen hebben als gezamenlijk doel de inzet op zakelijk bezoek van topcongressen meerjarig te vergroten.

‘Utrecht, Heart of Health’
Utrecht, Heart of Health is de regio waar we samenwerken aan een gezondere, duurzamere toekomst. Hier ontwikkelen we oplossingen en innovaties die ons in staat stellen fysiek, mentaal en sociaal gezonder te leven, in een omgeving die daaraan bijdraagt. Het is nu belangrijker dan ooit dat we duurzaam en klimaatvriendelijk leven, met aandacht voor natuur en biodiversiteit. In onze regio vind je bedrijven, overheden en kennisinstellingen die op al deze gebieden samenwerken aan een gezonde samenleving wereldwijd.