28 februari 2024

Persbericht: Koninklijke Jaarbeurs en digiGO lanceren nieuw vakevent DigiBouw 2024

Koninklijke Jaarbeurs en digiGO lanceren nieuw vakevent DigiBouw ​2024

Grote stap naar digitale adoptie in bouw- en installatiesector

Utrecht, 28 februari 2024 – Dit najaar vindt een nieuw vakevent plaats gewijd aan de digitalisering in de bouw- en installatiesector: DigiBouw 2024. Digitalisering is noodzakelijk om de Nederlandse bouwsector veiliger, efficiënter en duurzamer te maken. Grote bouw- en ingenieursbedrijven hebben de stap naar digitalisering veelal gemaakt maar de adoptie van digitalisering blijft achter. Voor Koninklijke Jaarbeurs de reden om, als marktleider met haar eigen vaktitels BouwBeurs en VSK, het vakevent DigiBouw te introduceren. DigiBouw 2024 heeft als doel de digitale adoptie binnen de bouw- en installatiesector te bevorderen. Jaarbeurs organiseert DigiBouw in samenwerking met digiGO. Dit is het platform voor digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. DigiBouw 2024 vindt plaats op woensdag 20 en donderdag 21 november 2024 in Koninklijke Jaarbeurs.

Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Het succes van digitaliseren zit vooral in de vraag of professionals in het bouwbedrijf klaar zijn voor nieuwe technieken en werkwijzen. Tijdens BouwBeurs 2023 hebben we gemerkt dat er een specifieke doelgroep een enorme interesse heeft in digitalisering en de adoptie hiervan. Dit is voor ons de reden om het nieuwe event DigiBouw te introduceren.” 

DigiBouw: de weg naar een efficiënte en duurzame bouwsector
DigiBouw is de ontmoetingsplek waar bouw- en installatieprofessionals handvatten krijgen om digitalisering te versnellen binnen hun bedrijf. Nederland is met haar kennis en ervaring een van de koplopers in Europa op het gebied van digitalisering in de bouw- en installatiesector. Jeroen van Hooff: “De laatste jaren zien we dat onder invloed van de verduurzaming en de energietransitie de bouw- en installatiesector voor een grote uitdaging staat. Ook de wetgeving is aangescherpt met de toevoeging van de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). We zien echter dat de adoptie van digitalisering onder bouw- en installatieprofessionals verbeterd kan worden. Ik ben trots dat we vanaf nu in samenwerking met digiGO ook een platform kunnen bieden voor de Nederlandse bouwer die alles wil weten over digitalisering van zijn bouwbedrijf.” Pieter van Teeffelen, directeur Regie & Organisatie, digiGO: “Wij gaan het peloton in beweging zetten richting meer digitale samenwerking en daarom werken wij samen met Jaarbeurs bij dit nieuwe event: DigiBouw."

Koplopers delen kennis en kunde over digitalisering in de bouw
Tijdens DigiBouw delen koplopers uit de markt hoe zij hun bedrijfsprocessen hebben gedigitaliseerd. Pieter Beuker, Management Lid Sales & Customer Success bij Pro4all en één van de koplopers: “De bouw staat voor flinke uitdagingen: kranten staan vol over stikstof, de WKB en het woningtekort. Maar eigenlijk hoor je nooit iets over werkdruk, omdat de stoere mannen en vrouwen van de bouw dat wel gewend zijn. Terwijl onderzoek van Berenschot onlangs heeft aangetoond dat één op de vier UTA'ers last heeft van een te hoge werkdruk. Door software in te zetten om bouwprocessen soepeler te laten verlopen, verlaag je die werkdruk en maak je ruimte om andere grote uitdagingen het hoofd te bieden. Daar dragen wij als software leverancier graag aan bij." 

Voor meer informatie, ga naar DigiBouw.nl

Jaarbeurs en de bouw & installatiesector
Jaarbeurs is het middelpunt van de Bouw & Installatie sector en organiseert al jarenlang de grootste vakbeurzen BouwBeurs en VSK. Jaarlijks ontvangt Jaarbeurs vele gastevenementen voor deze sector. In 2023 lanceerde Jaarbeurs het online platform de
Bouw en Installatie Hub; het contentplatform voor de bouw- en installatiesector met als doel om samenwerking binnen de bouw- en installatiesector te versterken, kennis te delen en duurzame groei te versnellen.