10 januari 2024

Persbericht: Koninklijke Jaarbeurs opent 53ste editie Vakantiebeurs

Koninklijke Jaarbeurs opent 53ste editie Vakantiebeurs

Burgemeester Dijksma en minister van Buitenlandse Zaken Bruins Slot aanwezig bij het ambassadeursontbijt voorafgaand aan Vakantiebeurs

Utrecht, 10 januari 2024 – De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot en ruim honderd internationale ambassadeurs waren vanmorgen te gast bij het ambassadeursontbijt voorafgaand aan de opening van de Vakantiebeurs. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: "Al meer dan 50 jaar beginnen steeds meer Nederlanders hun vakantie met een oriëntatiedag op de Vakantiebeurs in Utrecht. De stad is deze week hét centrum van en voor de reiswereld.” Van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari staat een groot aanbod van reisorganisaties, hotels en vakantiebestemmingen klaar om bezoekers te inspireren met reisinformatie. Vakantiebeurs telt dit jaar ruim 1.000 exposanten. Alle continenten zijn vertegenwoordigd. 

Vijf beurshallen bomvol avontuurlijke reisinspiratie
Marleen Rompen, beursmanager Vakantiebeurs: “Met bestemmingen van over de hele wereld, van duurzame, culinaire tot familievakanties: de Vakantiebeurs staat in het teken van de volgende reis. Een groot aanbod van reisorganisaties, hotels en vakantiebestemmingen inspireren bezoekers om dit jaar op reis te gaan. Themapleinen als het Dutch Travel Week festival, de Wereldmarkt en persoonlijke reisadviseurs helpen bij de juiste keuze. Met activiteiten als indoor schaatsen, palmboom klimmen of een kookworkshop is de vakantiestemming compleet.”

Nieuw: Dutch Travel Week
Vakantiebeurs is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Dutch Travel Week. Tijdens de Dutch Travel Week is Utrecht een week lang het centrum van de reiswereld. Samen met Utrechtse ondernemers worden er deze week veel verschillende activiteiten, festiviteiten en tours georganiseerd in en rondom de stad. Op ontdek-Utrecht.nl vinden bezoekers de leukste cafés, hotels en activiteiten om te doen in en rondom Utrecht.

De 53ste Vakantiebeurs is voor consumenten te bezoeken van donderdag 11 januari tot en met zondag 14 januari in Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.