09 januari 2024

Persbericht: Koninklijke Jaarbeurs lanceert Travel & Tech event in 2025

Koninklijke Jaarbeurs lanceert Travel & Tech event in 2025

Dutch Travel Week breidt uit met extra Vakantiebeurs Travel Trade Day én nieuw event met focus op digitalisering in reisbranche

Utrecht, 9 januari 2023 – Tijdens de tweede editie van de Dutch Travel Week in 2025 vindt een nieuw vakevent plaats gewijd aan de digitalisering van de reisbranche: Travel & Tech. Dit vakevent vindt gelijktijdig plaats met de Vakantiebeurs Travel Trade Day, die komend jaar wordt uitgebreid van één naar twee dagen. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “De Dutch Travel Week bestaat uit een week vol activiteiten voor reisprofessionals en reisliefhebbers waaronder de Vakantiebeurs, de Vakantiebeurs Travel Trade Days en vanaf komend jaar Travel & Tech. Met de toevoeging van Travel & Tech aan de Dutch Travel Week biedt Jaarbeurs naast kennisdeling, inkoop- en netwerkmogelijkheden vanaf volgend jaar ook inspiratie op het gebied van de digitale transformatie in de reisbranche.” Travel & Tech én de Vakantiebeurs Travel Trade Days vinden plaats op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.

Travel & Tech: op weg naar een toekomstbestendige reisbranche
Travel & Tech belooft de ontmoetingsplaats te worden voor reisprofessionals om de nieuwste trends en innovaties op het gebied van digitalisering te verkennen. Thema’s zoals digitale transformatie, marketing automation, artificial intelligence (AI), virtual & augmented reality (VR & AR) en cybersecurity staan centraal tijdens de eerste editie. Marleen Rompen, beursmanager Dutch Travel Week: “Het speelveld van de reisbranche is volop in beweging. Zowel op het gebied van technologie, e-commerce als marketing. Reisorganisaties moeten steeds meer nadenken over de inzet van slimme data en software. Ontwikkelingen waar we als beursorganisatie adequaat op in willen en moeten spelen.”

Travel & Tech biedt een gezamenlijke blik in de toekomst van de reisbranche met een vol programma met vakexperts, inclusief een speciale startup zone met aandacht voor innovatie in de reisbranche. Frank Oostdam, directeur ANVR: “Travel & Tech is een prachtig nieuw initiatief in het kader van de Dutch Travel Week. Dit event is een hele mooie aanvulling op het al uitgebreide programma van de Dutch Travel Week, want het speelt in op een grote overkoepelende trend in onze sector op het gebied van digitalisering. Van harte aanbevolen voor elke reisprofessional.” Jeffrey Kusnadi, Sales Manager Strategic Travel Trade Benelux & Nordics bij AirPlus vult aan: “We zien dat technologie en betaaloplossingen essentieel zijn voor de reisindustrie en steeds belangrijker worden in de toekomst. Het is goed dat Travel & Tech een prominente plek biedt voor technologie, trends en strategieën.” AirPlus is één van de launching partners van Travel & Tech 2025.

Uitbreiding Dutch Travel Week
De veranderingen in de reissector en de ontwikkelingen in de wereld vragen van de reisbranche een nieuwe kijk op ondernemen. Een toekomstbestendige reisbranche vraagt nu meer om samenwerking dan ooit. Daarom heeft Jaarbeurs op basis van recent onderzoek onder de reisbranche besloten de Vakantiebeurs Travel Trade Day uit te breiden naar twee dagen en de Vakantiebeurs voor drie dagen open te stellen voor consumenten. Het nieuwe vakevent Travel & Tech wordt toegevoegd aan het volledige programma van de Dutch Travel Week. Jeroen van Hooff: “De Dutch Travel Week brengt alle doelgroepen samen in Utrecht. Van bezoekers, vakprofessionals tot journalisten en internationale ambassadeurs. De stad wordt hiermee voor één week per jaar het centrum van en voor de reiswereld.”

Travel & Tech en de Vakantiebeurs Travel Trade Days zijn onderdeel van de Dutch Travel Week en vinden plaats op woensdag 8 en donderdag 9 januari 2025 in Koninklijke Jaarbeurs. De Vakantiebeurs is voor het publiek toegankelijk van vrijdag 10 tot en met zondag 12 januari.