18 september 2023

Persuitnodiging – Kampeer & Caravan Jaarbeurs 4 t/m 8 oktober

 
 

Duurzame innovaties in de kampeerbranche op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

 

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober is het tijd voor het grootste kampeerevenement van Nederland: Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Dit is de plek waar kampeerliefhebbers samenkomen om de nieuwste modellen kampeermiddelen en accessoires te ontdekken. Ook dit jaar worden er volop primeurs getoond aan het publiek, waaronder caravans die speciaal ontwikkeld zijn voor elektrische auto’s en compacte campervans met hefdak. Op woensdag 4 oktober is er een speciaal persprogramma samengesteld.

Persrondleiding langs primeurs en highlights
Speciaal voor pers, bloggers en vloggers is er de mogelijkheid voor een rondleiding met kampeerexpert Dick William Harinck langs de primeurs en highlights. “Kamperen is één van de duurzaamste manieren om vakantie te vieren”, stelt Harinck. “Elk jaar laat de kampeerbranche zien dat het nóg duurzamer kan. Van superlichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto tot recyclebare daktenten en kampeermiddelen die grotendeels bestaan uit hergebruikte materialen - er is geen branche die zo in beweging is!”

Persprogramma woensdag 4 oktober

09:45 – 10:00 uur
Opening Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2023 door beursmanager Rachel Jankowsky en de bekende Campinglife televisiepresentator Sander Janson

10.15 –  10.30 uur
Ontvangst in de Perskamer

10.30 – 12.00 uur
Samen met Dick William Harinck ontdek je de nieuwste highlights van kamperen. Van de nieuwste kampeermiddelen en -accessoires tot de mooiste kampeerlocaties. De perstour gaat ook langs het plein 'Kamperen van de Toekomst' (hal 11) waar de genomineerden van de Duurzame KampeerAwards staan. De Duurzame KampeerAwards verkiezing beloont het meest duurzame kampeermiddel, de meest duurzame kampeerplek of innovatieconcept dat het meeste impact maakt. De officiële perstour eindigt op het terras van beurshal 11 met een presentatie van het Centraal Museum Utrecht uit de tentoonstelling Stoel neemt stelling.

12.00 – 13.00 uur

Lunch

<beursbezoek op eigen gelegenheid>

15.00 – 15.30 uur
De officiële uitreiking van de ANWB Verkiezing Camper en Caravan van het Jaar. Wie wint de prijs voor de meest opvallende en innovatieve caravan en camper? Bekijk de genomineerden.

Ben je erbij? We kijken uit naar je reactie en hopen je op 4 oktober of op een van de andere beursdagen in Jaarbeurs te ontvangen.

Met vriendelijke groet,

namens Koninklijke Jaarbeurs 

Micky Bredewout

 
Persaccreditatie