05 juni 2023

Persuitnodiging 9 juni - Enactus Nationale Expositie 2023

 
 

Persuitnodiging 9 juni - Enactus Nationale Expositie 2023

 

Graag nodigen we je uit om je als pers te accrediteren voor de Nationale Expositie van Enactus op vrijdag 9 juni 2023 in Koninklijke Jaarbeurs. 

Enactus
Enactus is een wereldwijde beweging en non-profitorganisatie die zich richt op het ontwikkelen van jongeren tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doet Enactus in samenwerking met het hoger onderwijs en het bedrijfsleven door wereldwijd programma's te ontwikkelen. Deze programma’s stellen jongeren in staat startups op te richten die bijdragen aan de Sustainable Development Goals. In Nederland bijvoorbeeld variëren deze projecten tussen het organiseren van kinderpartijtjes voor de minderbedeelden tot het ontwikkelen van hydroponic systemen voor duurzame teelt. 

Nationale Expositie
Tijdens de nationale expositie laten alle lokale Enactus teams in een presentatie van 7 minuten zien op welke manier én op welke SDG zij het afgelopen jaar een positieve maatschappelijke impact hebben gemaakt. Een professionele jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Enactus partners en stakeholders, bepaalt welk team wordt uitgeroepen als landskampioen. Bekijk de aftermovie van 2022 hier. Het winnende team vertegenwoordigt Enactus Nederland tijdens de wereldwijde competitie in oktober waar alle Enactus Landen hun beste team afvaardigen. Ook de finale vindt plaats bij Jaarbeurs. 

 
Enactus Nationale Expositie 2022, Foto: Michiel Ton
 

Ochtendprogramma:

Vanaf 09.30 tot 13.00 uur vindt het ochtendprogramma plaats met onder andere een openingsceremonie, een oriëntatie van de jury en de openingsronde van de competitie.

Middagprogramma: 

Vanaf 14.00 tot 17.15 uur vindt het middagprogramma plaats met de bekendmaking van de finalisten, een interactieve kennisuitwisseling, de laatste ronde van de competitie en de awarduitreiking.

 

Persaccreditatie

Ben jij erbij? We kijken uit naar je reactie en hopen je op vrijdag 9 juni in Jaarbeurs te ontvangen. Neem contact op met Valerie Rosenboom om je te accrediteren als pers. 

 
Aanmelden