13 maart 2023

Persbericht - Topspreker Zorg & ICT Margriet Schneider: ‘Goede zorg moet altijd bereikbaar en beschikbaar zijn’

Topspreker Zorg & ICT Margriet Schneider: ‘Goede zorg moet altijd bereikbaar en beschikbaar zijn’
Digitale transformatie in zorg staat centraal op grootste health tech event in Koninklijke Jaarbeurs

Utrecht, 13 maart 2023 – Digitalisering in de zorg biedt kansen om patiënten beter te kunnen helpen. We staan pas aan het begin van wat er kan. Dit benadrukt Margriet Schneider, voorzitter Raad van bestuur UMC Utrecht, tijdens de opening van het grootste health tech event van Nederland: Zorg & ICT. Margriet Schneider: “Digitale zorg biedt ons eindeloos veel mogelijkheden om nog meer waarde toe te voegen aan het leven van patiënten. Dichtbij huis als het kan, met het gevoel dat goede zorg altijd bereikbaar en beschikbaar is.” Margriet Schneider en andere topsprekers als Diederik Gommers, Marcel Levi, David Jongen, Helen Mertens en Pieter Jeekel delen tijdens het health tech event hun visie op de nieuwste technologieën en innovaties voor de zorg. Zorg & ICT vindt plaats van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juni in Koninklijke Jaarbeurs.

Chatbot biedt kansen, maar kan nog geen spreekuur overnemen
Tijdens Zorg & ICT delen 200 exposanten hun innovaties op het gebied van artificial intelligence (AI), databeschikbaarheid, cybersecurity, health internet of things (IoT), virtuele zorg en zorg op afstand. Rondom het hoofdthema ‘In charge of the future’ vertellen verschillende topsprekers over de kansen van digitalisering in de zorg. Marcel Levi: “Neem de hype rond ChatGPT. De chatbot biedt kansen, maar kan nog geen spreekuur overnemen.” Ook Diederik Gommers, hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC, pakt het podium: “Het is de hoogste tijd om de stap van praten naar toepassen te zetten”, betoogt Gommers. Hij vertelt over hoe we elkaar kunnen helpen om de technische innovaties en AI-modellen toe te passen op de werkvloer. En dat met behoud van de menselijke maat. Naast de kansen komen ook de bedreigingen van digitalisering aan bod. Zo gaat RTL Nieuws journalist Daniël Verlaan tijdens Zorg & ICT in op hoe criminele hackers te werk gaan.

Bezoekers mee op toekomstexpeditie in de zorg met AI
In de zogeheten Health Tech Academy op het event brengt de Nederlandse AI Coalitie vraag en aanbod op het gebied van AI bij elkaar. Voorzitter Pieter Jeekel: ”Pas als zorgorganisaties precies weten waar de problemen zitten, kunnen AI-oplossingen echt van betekenis zijn.” Vilans, kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning, neemt bezoekers mee op toekomstexpeditie. En Z-CERT, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg, biedt een meerdaags programma rond cyberveiligheid. Veelbelovende starters vinden een plaats in het Health Tech Lab. Daar zien bezoekers hoe AI, robots en sensoren de zorg toekomstbestendig gaan maken.

Extra informatie
Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg.​ Van 13 tot en met 15 juni 2023 in Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht. Voor zorgprofessionals gratis toegankelijk na registratie op zorg-en-ict.nl

Zorg & ICT is partner van Dutch Health Week, het meest inspirerende health event voor zorgprofessionals om kennis uit te wisselen. Dutch Health Week vindt dit jaar een week lang plaats vanaf maandag 12 juni live in Utrecht. Organisator van deze week is Dutch Health Hub, het open onafhankelijke platform voor health, toekomstbestendige zorg en ​life sciences dat het hele jaar door communiceert over cruciale thema’s. Dutch Health Hub is powered by Jaarbeurs.


Bijlagen en downloads

Zorg & ICT - Margriet Schneider.jpg
Download bestand
Zorg & ICT - Diederik Gommers.jpg
Download bestand
Zorg & ICT - Daniël Verlaan.jpg
Download bestand
Zorg & ICT - Marcel Levi.jpg
Download bestand
Zorg & ICT - David Jongen.jpg
Download bestand
Zorg & ICT - Helen Mertens.jpg
Download bestand